Cautare

Sunday, July 26, 2009

Hey, is good to be here!

Blogul de Rock înseamnă o idee din urmă cu câteva luni, cam de prin martie, când am văzut AC/DC live la Budapesta. O vreme, nu am avut timp şi mai ales chef să îi dau drumul, până când ieri am aflat, la 11 noaptea în urma unui mesaj pe twitter, că 25 iulie este "data de naştere" a albumului "Back In Black".
Instant, mi-am dat seama că atunci, pe loc, trebuie să pornească "Blogul de Rock". "Back in Black" trebuia să lanseze blogul pentru că "Back in Black" - piesa, nu albumul - mi-a marcat momentul zero în ieşirea dintr-o stare în urmă cu câţiva ani. Pentru că "Back in Black" - albumul, nu piesa - a făcut parte din acele prime câteva discuri (mă rog, casete) pe care le-am ascultat la contactul cu muzica internaţională. Pentru că solo-ul de chitară din "Back In Black" - piesa din nou - este alarma de pe telefon care mă trezeşte dimineaţa. Pentru că "Back In Black" - tot piesa - deschide un playlist undeva în altă parte.

PS: Sigur că pentru "Blogul de Rock" urmează o cosmeizare şi o personalizare. Aştept propuneri pentru un template potrivit şi uşor de adaptat.

Saturday, July 25, 2009

29 de ani "in Black"

Azi sunt fix 29 de ani de când AC/DC lansa primul album cu Brian Johnson la voce. "Back in Black" apăruse la 25 iulie 1980, la numai cinci luni de la moartea lui Bon Scott, perioadă în care trupa a trecut de la ideea despărţirii la dorinţa de continuitate, apoi la un nou solist şi în cele din urmă la înregistrari.

Şi din studiouri a ieşit cel mai bine vândut album all-time făcut de vreo trupă, peste 49 de milioane de copii vândute world-wide, pe locul doi în clasamentul general după "Thriller" semnat de Michael Jackson.

Într-un interviu acordat în momentul lansării, Angus Young a spus că motivul unei coperţi negre şi simple îl constituie doliul şi tributul pe care AC/DC i l-a dedicat lui Bon Scott.

Compoziţia albumului:
1. "Hells Bells"

2. "Shoot to Thrill"
3. "What Do You Do for Money Honey"
4. "Givin the Dog a Bone"
5. "Let Me Put My Love into You"
6. "Back in Black"

7. "You Shook Me All Night Long"

8. "Have a Drink on Me"
9. "Shake a Leg"
10. "Rock and Roll Ain't Noise Pollution"