Cautare

Sunday, April 11, 2010

Radio Campus, alternativă la falsele hituri actuale

Caut de multă vreme un radio care să meargă în maşină fără să mă agaseze cu tot felul de tâmpenii difuzate, cu tot felul de gingle-uri răsuflate, fără beşini de europaFM sau hituri fabricate la kilogram ca pe InfoPro. O bună perioadă de timp, Guerilla mi-a fost suficient, cu toate că nu prea am fost un fan al unor rubrici (de exemplu "hituri în revenire"). Emisia lor? Amuzantă, ironică, o muzică ceva mai lucrată şi în general o transmisie lipsită de prosteala în faţa căreia am senzaţia că media din România s-a vândut aproape complet.

Guerilla e ok, dar tot voiam ceva mai mult şi am găsit Radio Campus. Mai întâi ştiam doar să caut frecvenţa când mă enerva ceva pe alte posturi radio, apoi nu am mai modificat calibrarea. De două luni, în maşină radioul a rămas blocat pe 100.00 FM. Transmisia însă este doar în Timişoara şi prin anumite zone se aude mai rău, dar în ceea ce vreau să spun nu contează aşa mult tehnica. Pe 100 FM am auzit de atunci o grămadă de piese vechi, rare, care acum nu mai intră în programele radio, piese care te plimbă prin tot rockul începând de la "Little Red Rooster", cu informaţii muzicale absolut inedite oferite de oamenii care lucrează acolo. Despre unul dintre DJ, îmi spunea cineva: "e o enciclopedie muzicală. ştie tot ce s-a înregistrat, orice nume, orice piesă". Nu spun despre cine e vorba, ascultaţi şi veţi afla.

În fine, pe mine m-a captivat prin latura necomercială, prin muzica oferită... Ca exemplu, pe câte radiouri aţi auzit redată integral "The End" de la Doors? Dar "Child in Time" de la Deep Purple? Pe Campus le-am auzit pe ambele... difuzate în aceeaşi oră. Amândouă sunt piese de 10 minute+, într-un studio comercial, difuzarea unei asemenea melodii înseamnă moartea audienţei. Dar în cazul de faţă, cred că înseamnă exact opusul, fidelizarea ascultătorului. Cel puţin aşa a fost în cazul meu.

Dacă totuşi ceva nu îmi place la Radio Campus, este sloganul "Un radio de clan". Parcă nu se potriveşte cu genul muzicii şi cu profilul radioului, clanul îmi ilustrează ţigănia şi mârlănia. Dar până la urmă nu e nici atât de enervant :). Pe nervi mă mai calcă reclama la "Simbol aprobat de zei", dar asta le aduce bani, so no comment.

Radio Campus se poate asculta în Timişoara pe 100.00 FM şi pe http://100fmradio.ro.

6 comentarii:

Robert Costea said...

Personal nu cunosc decat un membru al postului respectiv, iar de ascultat nu am cum, fiind in Satu Mare. Stiu doar sa spun ca daca toata echipa este precum cel pe care il cunosc eu, nu e de mirare ca Campusul este ceea ce poti auzi la tine in masina. :)

Valentin Serbanut said...
This comment has been removed by the author.
Unknown said...

1. mie nu imi place numele: Campus, nu ii reprezinta, Radio Clan era mult mai fain, clan de muzica buna; din punctul meu de vedere cand aud clan nu ma gandesc la nici o minoritate sau majoritate :P
2. personal reclama aia imi place foarte mult pentru ca e facuta bine si vocile sunt actoricesti
3. am si o curiozitate: ai vreo emisiune preferata?

Valentin Serbanut said...

parca tot nu se potriveste "clan" :)

în privinţa reclamei, sunt poate subiectiv, nu îmi place "go west" de la pet shop boys.

Aş putea spune că am, dar nu am ascultat toată grila. Sunt încă nou :)

Anonymous said...

shi la cluj este radio campus. din cate stiu transmit de pe strada mea.

Anonymous said...

Eu cunosc personl unul din DJ-eii de la Campus. Lucram impreuna de ceva timp dar nu la radio. Mentionez ca dj-ul e de sex feminin. Este o super tipa doxa de cultura muzicala si cu gusturi beton in ale rock-ului